Digital Music Player, model DM440

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)


Radiotechniek nu beschikbaar voor achtergrondmuziek

 

Veel bedrijven gebruiken streaming audio via internet voor hun achtergrondmuziek. Dat heeft nogal wat praktische nadelen. Het internet is als ons wegennet. Normaal gesproken kun je er prima snelheden op behalen, maar tijdens de drukke momenten zijn er vertragingen. Op het internet resulteert dit in even geen geluid. Niet echt handig.

Back to page
DM440 in een tafelmodel-behuizing
DM440 in een tafelmodel-behuizing

CompuPhase heeft een solid state speler ontwikkeld voor achtergrondmuziek op maat, de DM440. Deze speler heeft een SD-kaart als opslag medium en kan volledig zelfstandig playlisten en audiobestanden downloaden van een server en vervolgens op de gewenste tijd afspelen. Het grote voordeel van deze speler is een hoge beschikbaarheid en een professionele geluidskwaliteit. De internetverbinding wordt tijdens het afspelen niet belast en alleen gebruikt op het moment dat er nieuwe playlisten gedownload worden, bij voorkeur in de avonduren. Omdat alle instellingen ook op de SD-kaart staan, kan bij een defecte DM440 eenvoudig een nieuwe geplaatst worden en daarna het kaartje omwisselen. Dit kan zelfs door de gebruiker gedaan worden.

En als u toch liever wilt streamen, dan raden wij u de DM440 evengoed aan. De DM440 ondersteunt Shoutcast/ICEcast streams (pull streaming) en RTP streams (push streaming) in alle bit-rates. Wanneer de stream wegvalt, schakelt de audiospeler automatisch over op afspelen vanaf de SD-kaart. Wanneer de stream weer beschikbaar is, zal de audiospeler terugschakelen naar de stream (maar het doet dit pas aan het einde van een track).
Back to page
De vestigingen van een keten overzichtelijk gerangschikt
De vestigingen van een keten overzichtelijk gerangschikt

De status van de DM440 wordt continue gemeld naar een server. Zo weet de gebruiker c.q. beheerder altijd of er nog muziek is. Afwijkingen in het afspeelproces kunnen via sms en/of email naar verschillende gebruikers verstuurd worden. De instellingen van de speler kunnen simpel met een smartphone of een tablet via deze server gewijzigd worden: volume instelling, interval tijd van reclame etc. En dat per speler! Dus niet collectief per klant zoals alleen bij streamen mogelijk is. Tevens heeft de DM440 een automatische volumeregeling (compressor/limiter) die er voor zorgt dat alle audio even hard wordt afgespeeld en nog iets wat in de radio wereld normaal is: de losse titels worden bij het afspelen gecrossed, m.a.w. ze vloeien in elkaar over. Ook is het mogelijk per gebruiker nieuws of verkeersinformatie af te spelen. Een ander niet onbelangrijk detail is het eigen besturingssysteem wat we ontwikkeld hebben. Deze is niet gevoelig voor hackers en virussen en andere gevaren die ons via het internet bestoken.

Mocht u op dit moment schedulings software gebruiken waarmee u de playlisten genereert voor uw klanten, dan kan dit gewoon zo blijven. Door de slimme toepassing van een zgn. script kunnen we dit eenvoudig aanpassen op de DM440, zelfs per losse speler!

Deze DM440 kunnen wij u aanbieden voor €475,– incl. 5 jaar garantie! Omdat u geen bijkomende kosten meer heeft voor een streaming audio provider en alleen nog maar server-ruimte nodig heeft voor het opslaan van audiobestanden, zijn de maandelijkse kosten uiterst laag. Ook kunnen wij de volledige service voor de speler voor u verzorgen.

De voordelen op een rijtje:

Neem contact met ons op voor een demonstratie bij u op het bedrijf!

Documentatie

DM440 brochure
Een algemene brochure van de DM440 audiospeler.