CompuPhase productinformatie

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)


Software producten

 

In eigen beheer ontwikkelt CompuPhase een aantal software-pakketten, met name voor programmeurs (bijv. code-bibliotheken) en voor professionele eindgebruikers. De eigen producten richten zich op een internationale doelgroep: de documentatie en de informatie op deze site over onze producten zijn in het Engels gesteld. Een aantal van onze producten zijn gratis en/of "open source". Van de meeste producten (gratis of commerciëel) is de broncode verkrijgbaar.

Programmeertalen en -systemen

logo EGO voor Windows EGO voor Windows
EGO voor Windows is een zeer uitgebreid auteurssysteem voor het ontwikkelen van cursusmateriaal en simulaties.
Informatie over dit product is Frans- en Engelstalig. De programmatuur zelf is ook in het Nederlands beschikbaar. Nederlandstalige informatie is op verzoek beschikbaar.
Lees ook de "applicatie-noten" over EGO, voor gedetailleerde informatie die de handleiding aanvult (deze noten zijn Engelstalig).
logo Small "pawn": embedded programmeertaal
Open source Een kleine en snelle programmeertaal voor animaties, computerspellen en embedded programmatuur.
Informatie over dit product is Engelstalig.

Code-bibliotheken (voor programmeurs)

logo voor minIni minIni: een mini-parser voor INI-bestanden
Open source minIni is een programmeurs-bibliotheek om "INI"-bestanden te lezen en te schrijven. De bibliotheek is ontwikkeld voor "embedded" systemen, met weinig geheugen. minIni kan eenvoudig worden geconfigureerd voor diverse interfaces van bestandstoegang.
minIni is een "open source" product.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo Rosette Rosette - voor internationale (meertalige) software
Rosette helpt bij het maken en onderhouden van software die in verscheidene talen moet worden aangeboden.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo voor overige producten Meer code-bibliotheken voor programmeurs...
Enkele aanvullende producten voor programmeurs vind u in deze lijst.

Toepassingen & Utilities

logo Termite Termite - een eenvoudige RS232 terminal voor Microsoft Windows
Freeware Termite is een RS232 terminal die uiterst eenvoudig is te configureren en te gebruiken.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo PaletteMaker PaletteMaker - optimale paletten
PaletteMaker is een professioneel en geavanceerd hulpmiddel om optimale paletten samen te stellen voor een serie van RGB-afbeeldingen.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo RCS Browser RCS Browser - een grafisch interface voor GNU RCS
Freeware RCS Browser is een “front-end” voor het Revision Control System (versiebeheer). Voor mensen die in een team aan een project werken, zijn er inmiddels betere alternatieven dan RCS, maar RCS is nog steeds een prima systeem voor iemand die alleen aan een project werkt. RCS Browser richt zich op dit lokale gebruik.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo SYLT Editor De SYLT Editor - synchroniseer (song-)tekst op muziek
Freeware De SYLT Editor is een klein programma om zgn. "SYLT frames" toe te voegen aan een MP3 track. Een SYLT frame bevat tekst (bijv. de tekst van een lied) met tijdcodes. De SYLT Editor is beschikbaar voor Microsoft Windows en Linux.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo DOS-programmatuur SvnRev - een programmeurs-hulpmiddel voor Subversion en CVS/RCS
Open source SvnRev is klein programma dat het huidige revisie-nummer (of: versienummer) van een project schrijft in een aparte C/C++ "header file" of een Java "package file". SvnRev is specifiek ontwikkeld voor programmeurs die het Subversion systeem voor broncode-beheer gebruiken, maar het kan ook worden gebruikt in combinatie met CVS of RCS.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo overige programmatuur Meer toepassingen en utilities....
Enkele aanvullende producten uit deze categorie vindt u in deze lijst.

Elektronica-ontwerp

logo VisualPlace VisualPlace
Freeware VisualPlace is een programma dat helpt bij het bestukken van printplaten, zowel handmatige bestukking als machinale bestukking. De plaatsings-informatie van alle componenten wordt gelezen uit de productie-bestanden (met name de Gerber plot-bestanden, het centroid-bestand en de materiaallijst).

Screen-shot van VisualPlace De applicatie visualiseert aan de hand van die informatie de positie en oriëntatie van de componenten (na deze eventueel automatisch te hebben gecorrigeerd), en maakt diverse bewerkingen op de data mogelijk.

Doordat VisualPlace plug-in's gebruikt voor de ondersteuning van ontwerpprogramma's (EDA-pakketten), werkt het reeds met een groot aantal EDA-pakketten en is het eenvoudig om ondersteuning van andere EDA-pakketten toe te voegen.

logo Packages Packages
Open Source Packages is een tool om een database met behuizingen van elektronische componenten te onderhouden. Het is ontwikkeld met het doel dat diverse applicaties (voor de productie van electronica) gebruik kunnen maken van dezelfde database voor wat betreft de behuizingen van de componenten.

Screen-shot of the Packages application De database is in een goed gedocumenteerd JSON formaat, welk gemakkelijk is te integreren in diverse programmeertalen.
Engelstalig

icon librarian KiCad Librarian
Open Source Een programma om "footprints" of schematische symbolen van één bibliotheek naar een ander te kopiëren of te verplaatsen, en om eventueel enkele parameters van een footprint aan te passen. Dit programma ondersteunt de KiCad EDA suite.
Engelstalig