Code-bibliotheken (voor programmeurs)

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)


Code-bibliotheken (voor programmeurs)

 
logo voor minIni minIni: een mini-parser voor INI-bestanden
Open source minIni is een programmeurs-bibliotheek om "INI"-bestanden te lezen en te schrijven. De bibliotheek is ontwikkeld voor "embedded" systemen, met weinig geheugen. minIni kan eenvoudig worden geconfigureerd voor diverse interfaces van bestandstoegang.
minIni is een "open source" product.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo EGI EGI - geavanceerde frame animatie
EGI is een ontwikkelgereedschap en een bibliotheek voor het maken en afspelen van zgn. frame-animaties in het FLIC bestandsformaat.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo AniSprite AniSprite - geavanceerde sprite animatie
Met AniSprite voegt u op eenvoudige wijze allerlei scherm-effecten een "lagen" toe.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo Panodome Panodome - Panorama viewer
Panodome maakt het mogelijk een virtuele omgeving te bouwen op basis van cilindrische panorama's.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo Rosette Rosette - voor internationale (meertalige) software
Rosette helpt bij het maken en onderhouden van software die in verscheidene talen moet worden aangeboden.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo voor DOS-producten Daemon server, DLLs voor DOS
Daemon server is een programma met bijbehorende bibliotheken om dynamisch geladen bibliotheken te gebruiken onder (Microsoft) DOS. Zeer geschikt voor embedded programmatuur.
Informatie over dit product is Engelstalig.
logo voor overige producten WaveMix - geluid mixen in real-time
Gratis software Met WaveMix kunt u verschillende geluiden tegelijkertijd (door elkaar) afspelen, op iedere geluidskaart. WaveMix werd ontwikkeld door Microsoft Corporation; de huidige versie is aangepast door CompuPhase.
Informatie over dit product is Engelstalig.
 

Waarom DLLs in plaats van ActiveX

De meeste van onze programmeursbibliotheken zijn beschikbaar als DLLs. Geen van onze producten is beschikbaar als VBX, OCX of ActiveX component. Wij hebben hiertoe besloten om drie redenen: betere performance, betere compatibiliteit met diverse compilers en programmeertalen, en betere flexibiliteit.

Performance: Bij gebruik van C/C++ is de "overhead" van de COM-interface weliswaar te verwaarlozen, maar bij de IDispatch interface treedt een merkbare vertraging op (door diverse conversie-slagen).

Compatibiliteit: Er zijn goede ontwikkelgereedschappen/talen die geen ActiveX/COM ondersteunen (althans, niet zonder een significante inspanning). Door een DLL-interface te gebruiken, zijn onze bibliotheken geschikt voor zowel PowerBASIC als Visual Basic, voor Authorware en EGO, voor zowel Visual C/C++ als VectorC,...

Flexibiliteit: Hoewel de onderliggende COM-technologie net zo flexibel is als een DLL-interface, stelt een standaard ActiveX "container applicatie" extra eisen. Zo ondersteunt Visual Basic bijvoorbeeld niet iedere COM server; de server moet een paar specifieke "classes" implementeren. In de praktijk stellen deze "classes" op hun beurt beperkende eisen aan de functionaliteit van het product.

Overigens, de gevreesde "DLL hel" (verschillende versies van dezelfde DLL die over elkaar zijn geïnstalleerd) heeft geen relatie met DLLs (behalve in de naam). Elk bestand dat door verscheidene applicaties wordt gedeeld is in principe gevoelig voor versie-problemen. Ondanks de beloftes, hebben COM en ActiveX dit probleem bij lange en na niet opgelost. Overigens kan DLL hel bijna altijd worden voorkomen door de DLLs buiten de systeemdirectory van Microsoft Windows te houden.