Elektronica-ontwikkeling

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)


Elektronica-ontwikkeling

 
logo VisualPlace VisualPlace
Freeware VisualPlace is een programma dat helpt bij het bestukken van printplaten, zowel handmatige bestukking als machinale bestukking. De plaatsings-informatie van alle componenten wordt gelezen uit de productie-bestanden (met name de Gerber plot-bestanden, het centroid-bestand en de materiaallijst).

Screen-shot van VisualPlace De applicatie visualiseert aan de hand van die informatie de positie en oriëntatie van de componenten (na deze eventueel automatisch te hebben gecorrigeerd), en maakt diverse bewerkingen op de data mogelijk.

Doordat VisualPlace plug-in's gebruikt voor de ondersteuning van ontwerpprogramma's (EDA-pakketten), werkt het reeds met een groot aantal EDA-pakketten en is het eenvoudig om ondersteuning van andere EDA-pakketten toe te voegen.

logo Packages Packages
Open Source Packages is een tool om een database met behuizingen van elektronische componenten te onderhouden. Het is ontwikkeld met het doel dat diverse applicaties (voor de productie van electronica) gebruik kunnen maken van dezelfde database voor wat betreft de behuizingen van de componenten.

Screen-shot of the Packages application De database is in een goed gedocumenteerd JSON formaat, welk gemakkelijk is te integreren in diverse programmeertalen.
Engelstalig

icon librarian KiCad Librarian
Open Source Een programma om "footprints" of schematische symbolen van één bibliotheek naar een ander te kopiëren of te verplaatsen, en om eventueel enkele parameters van een footprint aan te passen. Dit programma ondersteunt de KiCad EDA suite.
Engelstalig