USB input-module (HID)

Spring naar de hoofdtekst (navigatiemenu's overslaan)


This product is made in the EU

USB input-module (HID)

 
Bestelknop

Voor aanvraag van een offerte of voor technische informatie, kunt u contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan ons kantoor, zie de informatiepagina voor ons adres.

Downloads: Key Configurator utility 2.10.

De “USB-invoermodule” is een 42×23,5 mm printplaat waarmee invoer van een schakelaar of een sensor op een PC of werkstation kan worden gedetecteerd. Het werkstation ontvangt schakelaar-/sensoractiviteit als een toetsaanslag. Dat wil zeggen, de module werkt als een virtueel toetsenbord. U kunt configureren welke toetsaanslag dat is, met behulp van de gratis “Key Configurator”-software.

Een standaard (low-power) LED kan worden aangesloten op de tweede kroonsteen van de module. Deze LED kan vervolgens worden geconfigureerd via het hulpprogramma “Key Configurator” of rechtstreeks worden bestuurd door uw software (een SDK is beschikbaar).

Aangezien de USB input-module door de PC wordt herkend als een “toetsenbord”, hoeven er geen drivers geïnstalleerd te worden. Moderne besturingssystemen zoals Microsoft Windows hebben intrinsieke ondersteuning voor deze apparaten. (Voor tablets met een USB “On-The-Go”-aansluiting is een adapterkabel nodig.)

CE-conform
USB Input-module

Eigenschappen

De USB-ingangsmodule kan op een drager (bijv. basisplaat van een behuizing) worden gemonteerd met behulp van de twee montagegaten van 2 mm, of met dubbelzijdige foam-tape.

De USB-interface is ontworpen voor betrouwbare werking op kabels tot 5 meter en heeft een ESD-beschermingsfilter (een 1 m USB-kabel wordt meegeleverd met de module).

De schakelaar is verbonden met een kroonsteen-connector (schroefklem). De aansluiting heeft een “ontdender”-filter om valse triggering te voorkomen, en een ESD-beschermingsfilter. Schakelaars of sensoren die worden aangesloten op deze module moeten potentiaalvrije contacten hebben. In de praktijk betekent dit standaard mechanische schakelaars of sensoren met relaiscontacten als uitgangen (voor het schakelen).

De tweede kroonsteen (schroefklem) is voor een optionele LED. De LED-uitgang kan tot 20 mA bij 3,3 V leveren. Er zit een 75 Ω weerstand geïntegreerd in de driverlijn. Een LED moet daarom een voorwaartse spanning hebben (VF) van minimaal 1,8 V en maximaal 3,3 V.

Zoals hierboven vermeld, herkent de PC of het werkstation de USB input-module als een “toetsenbord” —met slechts één toets. De specifieke toets die naar de PC wordt verstuurd, is in te stellen via configuratieprogramma; zie ook onder Downloads. Standaard is dit de toets “1”.

Meer dan één module kunnen tegelijkertijd aan de PC worden gekoppeld, waarbij elke module (gewoonlijk) een andere toets verstuurt.

Specificaties

Afmetingen   42×23.5 mm, maximale hoogte: 10.5 mm.
Montage   Twee bevestigingsgaten Ø 2 mm.
Bedrijfstemperatuur   -25 °C tot +70 °C.
Luchtvochtigheid   5% tot 95% niet condenserend.
USB connector   Mini-B.
USB interface/profiel   USB “HID”-klasse, toetsenbord-profiel, configureerbare toetscode.
Voedingsspanning   5 V via de USB-interface (geen externe voeding benodigd); 15 mA nominaal (zonder LED).
Ontdendering   20 ms stabiel.
Schakelvertraging   30 ms maximaal, 15 ms gemiddeld.
LED uitgang   3.3 V, 20 mA maximaal, geïntegreerde weerstand van 75 &Omega

Accessoires en varianten

Behuizing voor de USB input-module
Behuizing voor de USB input-module
USB Drukknop (waar de USB input-module in zit)
USB Drukknop (waar de USB input-module in zit)
<br/>Key Configurator hulpprogramma

Key Configurator hulpprogramma
<br/>Utility voor de bediening van de optionele LED

Utility voor de bediening van de optionele LED

Toepassingen & Utilities

Key Configurator Usage Guide
De handleiding voor het hulpprogramma, om de USB paddenstoelknoppen, USB drukknoppen en draadloze knoppen te programmeren voor een toets of toetsenreeks.
Engelstalig
USB Buttons as Quiz Buzzers
Deze toepassingsbeschrijving legt uit hoe u de USB-knoppen kunt gebruiken als quiz-zoemers, met specifieke focus op de verlichte knoppen. Deze informatie is ook geldig voor de USB-invoermodules.
Engelstalig

Downloads

Key Configurator hulpprogramma
“Key Configurator” is het hulpprogramma voor het programmeren van een toets (of toetsenreeks) voor alle USB-knoppen, draadloze knoppen en input-modules.
Zie ook de handleiding .
  Microsoft Windows         Version 2.10      
  Apple macOS         Version 2.9      
  Linux         Version 2.9      

Button Lights hulpprogramma
Wanneer een LED op een module is aangesloten, kunt u dit hulpprogramma gebruiken om deze LED aan en uit te schakelen en te configureren. Dit hulpprogramma kan stand-alone worden gebruikt, of worden aangestuurd door uw eigen software.
  Microsoft Windows         Version 1.7      

USBHID SDK
De Software Development Kit voor de “usbmod_input”-apparaten (inclusief deze USB input-modules). Met deze bibliotheek kunt u de LED bedienen vanuit uw eigen software. Deze SDK biedt interfaces voor C/C++, C# en VB.Net, voor 32-bits en 64-bits software (Linux alleen 64-bits). Documentatie (in het Engels) is inbegrepen.
  Microsoft Windows Linux         Versie 1.5      

USB Input-module Specificaties
  Voor alle besturingssystemen           PDF document